Upute za korištenje

Poštovani korisnici TEB-ovog internet portala „POREZI“,

da bismo vam olakšali korištenje portala, u nastavku dajemo kratku uputu.

1. SADRŽAJ PORTALA

TEB-ov internet portal „POREZI“ sastoji se od pet (5) razina dostupnog sadržaja:

 1. Pročišćeni tekstovi zakona
 2. Pročišćeni tekstovi provedbenih propisa
 3. Mišljenja porezne uprave
 4. TEB-ovi stručni članci i tekstovi
 5. TEB-ova pisana mišljenja

U svim urednički pročišćenim tekstovima poreznih zakona i njihovih provedbenih propisa (pravilnika, naredbi, odluka i dr.) nalaze se poveznice na odgovarajuće odredbe zakona, pravilnika, naredbi, odluka i dr., poveznice na odnosna važeća mišljenja Porezne uprave, poveznice na aktualne TEB-ove članke i ostale tekstove i poveznice na TEB-ova pisana mišljenja kojima se pojašnjava primjena konkretnih odredbi.

Razine TEB-ovog internet portala „POREZI“ podijeljene su na sljedeća područja:

 1. Plaće, dohodak, doprinosi i JOPPD
 2. Porez na dodanu vrijednost
 3. Fiskalizacija
 4. Porez na promet nekretnina
 5. Porez na dobit
 6. Posebni porezi i trošarine
 7. Opći porezni zakon
 8. Uplatni računi

Sadržaj portala ažurira se dnevno, a svi registrirani pretplatnici portala obavještavaju se putem newslettera o svakoj promjeni sadržaja.

2. BESPLATAN SADRŽAJ PORTALA

Prve dvije razine TEB-ovog internet portala „POREZI“ (pročišćeni tekstovi zakona i provedbenih propisa) mogu se koristiti besplatno, pri čemu se nije potrebno registrirati.  

Sadržaj ostalih razina u kojima se nalaze mišljenja Porezne uprave, TEB-ovi stručni članci i tekstovi i TEB-ova pisana mišljenja, dostupan je isključivo registriranim pretplatnicima portala.

3. NAPLATNI SADRŽAJ PORTALA

Registrirani pretplatnici TEB-ovog internet portala „POREZI“ imaju pravo na korištenje cjelokupnog sadržaja portala koji uključuje pet razina dostupnog sadržaja (pročišćene tekstove zakona, pročišćene tekstove provedbenih propisa, mišljenja Porezne uprave, TEB-ove stručne tekstove i članke i TEB-ova pisana mišljenja).

4. REGISTRACIJA/PRETPLATA

Kako biste se registrirali i pretplatili TEB-ov internet portal „POREZI“ potrebno je popuniti registracijski obrazac i odabrati razdoblje pretplate. Uz svako razdoblje pretplate navedena je cijena pretplate za to razdoblje.

Nakon što popunite i pošaljete registracijski obrazac, dobit ćete na adresu elektroničke pošte koju ste upisali u obrazac TEB-ovu narudžbenicu / ponudu.

NAPOMENA: Nakon što u registracijski obrazac upišete svoje pristupne podatke (E-mail i Lozinka), molimo da ih negdje spremite i sačuvate jer nama nisu dostupni i nismo u mogućnosti njima upravljati.

Pretplatiti se možete putem poveznice: Pretplatite se!

U roku od jednog radnog dana nakon dana na koji smo evidentirali vašu uplatu, na adresu elektroničke pošte dobit ćete poruku o aktivaciji i trajanju vaše pretplate. Od tog trenutka moći ćete koristiti TEB-ov internet portal "POREZI" u odabranom razdoblju pretplate.

Srdačan pozdrav!

Uredništvo

Proučite relevantne porezne zakone koji su vam nužni u svakodnevnom poslovanju, s poveznicama na provedbene propise, mišljenja Porezne uprave, TEB-ove stručne članke i tekstove i pisana mišljenja.
Nazovite 01 4571 640 za podršku ili pošaljite svoj upit na porezi@teb.hr.